Vështrime

Imuniteti i tufës është më afër se që mendoni

Kur do t’i vaksinojë bota 80 për qind të të gjithë të rriturve, sa niveli i perceptuar nga shkencëtarët për arritjen e imunitetit të tufës kundër COVID-19? Përgjigjja e shumicës së njerëzve për këtë pyetje është 2023-a apo 2024-a, gjë kjo që sugjeron për pesimizmin e thellë rreth përparimit të vaksinimit përtej botës së varfër.

Teksa variantet e reja po shfaqen ngutshëm dhe ka shpërthime të reja në vendet që duket se e kanë pasur virusin nën kontroll, COVID-19 mbetet një problem global. Duhej ta dinim tanimë që krejt kjo e kërkon një zgjidhje globale. Shtimi i fundit në furnizime dhe përllogaritja e vaksinave nga Komisioni Global lënë të kuptohet se ajo çfarë duhet veçse është në dorën tonë

Kur do t’i vaksinojë bota 80 për qind të të gjithë të rriturve, sa niveli i perceptuar nga shkencëtarët për arritjen e imunitetit të tufës kundër COVID-19? Përgjigjja e shumicës së njerëzve për këtë pyetje është 2023-a apo 2024-a, gjë kjo që sugjeron për pesimizmin e thellë rreth përparimit të vaksinimit përtej botës së varfër.

Kjo dhe është arsyeja pse premtimet në samitin e G7-s për dhurimin e një miliard vaksinave për vendet e varfra gjatë këtij viti dhe më 2022, për disa dukej si një ndryshues zemërgjerë i rregullave të lojës.