Vështrime

Si është e mundur që në vende të pasura të ketë vdekje nga pasojat e përmbytjeve?

Përmbytje me përmasa të mëdha kanë kapluar ditëve të shkuara pjesët më të pasura të botës. Pjesët veriperëndimore të Gjermanisë dhe pjesë të Belgjikës e Holandës.

Nuk është problem shkatërrimi material, sepse duke qenë një pjesë ku njerëzit janë të organizuar dhe relativisht përgjegjës, gjasat janë t’i kenë siguruar shtëpitë e tyre dhe do të kompensohen. Edhe shtetet janë të zhvilluara dhe do të gjejnë mjete për të rindërtuar zonat e shkatërruara. Por, njerëzit që kanë humbur jetën nuk do të mund të kthehen më

Përmbytje me përmasa të mëdha kanë kapluar ditëve të shkuara pjesët më të pasura të botës. Pjesët veriperëndimore të Gjermanisë dhe pjesë të Belgjikës e Holandës.

Nuk është befasi që të ketë vërshime të tilla në këtë pjesë të Evropës nga kalojnë dy lumenj të mëdhenj, Rajna dhe Maas, si dhe shumë të vegjël. Është pak a shumë zonë e rrafshët. Por nga ana tjetër nuk ka afër bjeshkë me borë, shkrirja e së cilës në pranverë sjell fryrjen e lumenjve dhe shkakton vërshime si në disa pjesë të tjera të Evropës.