Vështrime

Vaksinohu!

Në tri ditët e fundit ka nisur të rritet numri i të infektuarve me koronavirus dhe nuk është e qartë po qe se bëhet fjalë për variantin Delta apo cilin variant, sepse ky detaj nuk po bëhet publik.

Në këtë çast, edhe pas 15-16 muajsh jete me një virus që askush nuk e deshi, më e rëndësishmja, ndër të gjitha, është shëndeti i popullatës. Për aq sa kanë përgjegjësi punëtorët shëndetësorë që të kujdesen për ne, edhe ne duhet të kujdesemi për veten dhe të tjerët. E mënyra më e lehtë, në këtë rast dhe këtë çast, është që t'i marrim të dyja dozat, e po qe nevoja edhe të tretën për t'u mbrojtur nga ky virus. Vaksina shpëton jetë. Nuk ka arsye për të mos e marrë. Përkundrazi.

Në tri ditët e fundit ka nisur të rritet numri i të infektuarve me koronavirus dhe nuk është e qartë po qe se bëhet fjalë për variantin Delta apo cilin variant, sepse ky detaj nuk po bëhet publik.

Ndërkohë, pas piskamës shumëmujore që e bëmë për vaksina dhe faktin se ishim shteti i fundit në Evropë që nisi me vaksinimin masiv të popullatës, pas tre muajsh qëkur ka nisur vaksinimi, gjithsej janë vaksinuar mbi 241 mijë qytetarë me dozën e parë dhe mbi 102 mijë me të dytën.