Vështrime

Xhudo e artë

Kjo zgafellë nuk mund të jetë tjetër pos një e dedikuar ekipit të xhudos të Kosovës.

Pavarësisht se sa shumë shprehim krenari për medaljet e vajzave të xhudos, ne do të duhet të turpëroheshim për shkak se si shoqëri nuk e kemi idenë se si duhet përkrahur suksesin dhe si duhet hapur mundësi të reja për zhvillim të mëtutjeshëm. Mbase të gjithë do të duhej t'i nënshtroheshim një trajnimi nga Toni Kuka, që të na mësojë se si kultivohet disiplina, e cila krahas parimeve, bëhet ligj i veprimit

Kjo zgafellë nuk mund të jetë tjetër pos një e dedikuar ekipit të xhudos të Kosovës.

Vajzat e arta të xhudos që në Olimpiadën e Tokios e vërtetuan se medalja e fituar në Rio de Janeiro para pesë vjetësh nuk kishte qenë rastësi. Gëzimin që na e dhuruan Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova brenda tri ditësh është vështirë të përshkruhet me fjalë. E di që reagimet e vetme që më shpërthyen në çastin e fitores së Distrias të shtunën, e më pas edhe të Norës të hënën, qe një fishkëllime me gjithë fuqinë që kisha dhe duartrokitje shumë të zhurmshme, ta merrte mendja se jam në Nippon Budokan dhe se që të dyja mund të më dëgjonin.