Vështrime

Pse vaksinimi duhet të jetë i detyrueshëm

Po shkruaj nga Victoria, shteti australian që në vitin 1970 u bë i pari juridiksion në botë që e bëri të detyrueshëm vendosjen e rripit të sigurisë në vetura. Ligji ishte sulmuar si shkelje e lirive individuale, porse viktorianët e pranuan, ngase shpëtonte jetë.

Gjatë këtij fillimshkurti, kur Qeveria indoneziane u bë e para që e bëri vaksinimin të detyrueshëm për të gjithë të rriturit, tragjedia e vërtetë nuk ishte pse po i shkelte liritë e qytetarëve të saj, porse vendet më të pasura nuk i dhanë donacion vaksinat që i duheshin për ta zbatuar ligjin. Si rezultat i kësaj, Indonezia është tani epiqendër e virusit dhe me dhjetëra e mijëra indonezianë të pavaksinuar kanë vdekur

Po shkruaj nga Victoria, shteti australian që në vitin 1970 u bë i pari juridiksion në botë që e bëri të detyrueshëm vendosjen e rripit të sigurisë në vetura. Ligji ishte sulmuar si shkelje e lirive individuale, porse viktorianët e pranuan, ngase shpëtonte jetë.

Tani, pjesa më e madhe e vendeve në botë kanë ligje të ngjashme. Nuk më kujtohet hera e fundit kur kam dëgjuar ndokënd të kërkonte liri për të ngarë veturë pa rripin e sigurisë.