Vështrime

Dhjetë leksione të shkurtra afganistanase

Rënia dramatike e Afganistanit në duart e talebanëve, pas 20 vjetësh administrim ndërkombëtar të SHBA/NATO-s do të shërbejë për shumë spekulime, vlerësime e analiza. Ja dhjetë shënime margjinale që ndoshta mund të hyjnë në punë për një vlerësim të mëtejmë meritor.

Çka bëri Ghani në Kosovë, pse u nevojiten talebanët kinezëve, pse ende vlejnë fjalët e Bismarckut, por jo edhe të Josep Borellit, dhe si treguan shqiptarët me një gjest të natyrshëm se po e ndërtojnë një zonë stabiliteti?

Rënia dramatike e Afganistanit në duart e talebanëve, pas 20 vjetësh administrim ndërkombëtar të SHBA/NATO-s do të shërbejë për shumë spekulime, vlerësime e analiza. Ja dhjetë shënime margjinale që ndoshta mund të hyjnë në punë për një vlerësim të mëtejmë meritor.

1. Ashraf Ghani dhe Kosova