Vështrime

Për mbrojtësit cinikë të Goran Bregoviqit

Zelli i disave nga çarshia politike shqiptare për ta mbrojtur paraqitjen e Goran Bregoviqit në një festë të lëngut të elbit në Korçë është – thënë më së buti – cinik. Thënë më qartë: si nuk ju vjen turp të gënjeni e t’i injoroni faktet? Qe disa të vërteta për injorantë dhe mashtrues – të vërteta që e demaskojnë tërësisht Bregoviqin.

Zelli i disave nga çarshia politike shqiptare për ta mbrojtur paraqitjen e Goran Bregoviqit në një festë të lëngut të elbit në Korçë është – thënë më së buti – cinik. Thënë më qartë: si nuk ju vjen turp të gënjeni e t’i injoroni faktet? Qe disa të vërteta për injorantë dhe mashtrues – të vërteta që e demaskojnë tërësisht Bregoviqin.

1.

Në vitin 2019 Goran Bregoviqi dha intervistë në emisionin “Çirilica” të një televizioni serb, ku foli për takimin e tij me liderin e dikurshëm të serbëve të Bosnjës, Radovan Karaxhiq, i cili ndërkohë është dënuar për gjenocid nga Tribunali i Hagës. Bregoviqi tregoi se e ka takuar Karaxhiqin në recepsionin e një hoteli në Beograd dhe e ka pyetur: “Si po ecën çështja jonë?” Karaxhiqi, sipas Bregoviqit, ishte përgjigjur: “100 për qind po fitojmë”. Pas reagimeve të ashpra, Bregoviqi u arsyetua se pyetja e tij dhe përgjigjja e Karaxhiqit kishin të bënin “me lojën me letra që po zhvillohej në hotel dhe jo me luftën, e cila atëherë ende s’kishte filluar”. Askush nuk i kishte besuar përrallës së Bregoviqit. Më 2019 Bregoviq nxiti shumë reagime dhe komente në rrjetet sociale kur u fotografua me Sonja Karaxhiqin, të bijën e Radovan Karaxhiqit.