Vështrime

Reciprociteti dhe ëndrra e “botës serbe”

Në reagimin e tij të sotëm ndaj vendimit të Qeverisë së Kosovës për reciprocitet, Vuçiqi edhe zyrtarisht rikonfirmoi strategjinë e tij për “Botën Serbe”. Pra, se nuk i njeh shtetet sovrane, e as kufijtë e Ballkanit. Ato nuk vlejnë për Vuçiqin, i cili vazhdon të ëndërrojë botën virtuale serbe që shtrihet “çdokund ku ka edhe një varr serb”.

Kryeministri Kurti, presidenti malazias Gjukanoviq dhe kryeministri kroat Plenkoviq qartë ia rikujtuan këto ditë botën reale të pesë shteteve sovrane. Por ish-ministri i luftës (i informatave të Milosheviqit) vazhdon ta ëndërrojë botën e imagjinuar serbe - larg realitetit.