Vështrime

Lojëra pa kufi me kufijtë

Ç'është e vërteta, duke u bazuar në historitë me pikat kufitare 1 dhe 31 që nga shpallja e Pavarësisë së Kosovës më 17 Shkurt 2008, ishte koreografia tashmë e njohur e nacionalistëve serbë që ndërlidhej me djegien e këtyre pikave kufitare në të kaluarën. Pse edhe kësaj radhe do të pritej se ata do të silleshin ndryshe? A nuk i pamë qendrat e regjistrimit të automjeteve të djegura në Zubin-Potok, si dhe bombat e dorës të cilat u hodhën në Qendrën e Regjistrimit në Zveçan, të cilat fatmirësisht nuk u aktivizuan? A nuk i pamë bilbordet për "mirëseardhjen në asociacionin e komunave serbe"? Në pamundësi të djegies së pikave kufitare, ata vazhduan me koreografinë e mbetur të tyre nga arsenali nacionalist

Ç'është e vërteta, duke u bazuar në historitë me pikat kufitare 1 dhe 31 që nga shpallja e Pavarësisë së Kosovës më 17 Shkurt 2008, ishte koreografia tashmë e njohur e nacionalistëve serbë që ndërlidhej me djegien e këtyre pikave kufitare në të kaluarën. Pse edhe kësaj radhe do të pritej se ata do të silleshin ndryshe? A nuk i pamë qendrat e regjistrimit të automjeteve të djegura në Zubin-Potok, si dhe bombat e dorës të cilat u hodhën në Qendrën e Regjistrimit në Zveçan, të cilat fatmirësisht nuk u aktivizuan? A nuk i pamë bilbordet për "mirëseardhjen në asociacionin e komunave serbe"? Në pamundësi të djegies së pikave kufitare, ata vazhduan me koreografinë e mbetur të tyre nga arsenali nacionalist

Kemi hyrë në ditën e 11-të të odisesë së tabelave të regjistrimit të veturave me Serbinë dhe bllokimit të pikave kufitare nga ana e "protestuesve" të pakicës serbe, si dhe dërgimin e forcave speciale policore të Republikës së Kosovës në atë pjesë të vendit e së fundmi edhe patrullimit të njësiteve të ushtarëve të KFOR-it.

Kanë kaluar më shumë se 48 orë që nga skadimi i ultimatumit të Aleksandar Vuçiqit për tërheqjen ushtarake të NATO-s ose intervenimit të Serbisë. Ai pardje kishte qenë shumë i stresuar dhe, sipas kryeministres Burnabitch, ai nuk po flinte natën nga stresi dhe mërzia për situatën e krijuar në pjesën veriore të Republikës së Kosovës. E me gjithë faktin se shumë portale mediatike të Kosovës na e sforcuan këtë lajm për gjendjen shëndetësore të Vuçiqit gjatë gjithë kohës së ditës së djeshme, ne mos paçim tjetër gajle sesa gjendja shëndetësore e Vuçiqit.