Vështrime

Një Prishtinë e zymtë

Ahmetit nuk ia mohon kush dijen e inteligjencën. Nuk ia mohon as kapacitetin retorik për të arsyetuar e argumentuar çfarëdo. Porse rasti i udhëheqjes së Prishtinës nga ai tregon se qyteti nuk ka nevojë për diploma, por ka nevojë për njerëz me vizion dhe me vullnet për të punuar. Ahmeti e dëshmoi se as nuk kishte vizion e as nuk u tregua ndryshe pos dembel

Ahmetit nuk ia mohon kush dijen e inteligjencën. Nuk ia mohon as kapacitetin retorik për të arsyetuar e argumentuar çfarëdo. Porse rasti i udhëheqjes së Prishtinës nga ai tregon se qyteti nuk ka nevojë për diploma, por ka nevojë për njerëz me vizion dhe me vullnet për të punuar. Ahmeti e dëshmoi se as nuk kishte vizion e as nuk u tregua ndryshe pos dembel

Tashmë kemi hyrë në javën e tretë të fushatës zgjedhore, e cila po vazhdon dita më ditë me aktivitete në terren dhe në studiot e zhurmshme televizive. Ka të tillë që nuk mërziten për masat anti-Covid dhe madje mbajnë tubime nëpër shkolla, duke mos u mërzitur fare që aty mund ta lënë virusin e t’i infektojnë fëmijët. Kjo shtyu ministren e Arsimit që t’i drejtohej KQZ-së që nëpërmjet një urdhërese ta ndalonte mbajtjen e tubimeve nëpër shkolla. Kjo tregon se çfarë logjike kanë njerëzit që vrapojnë pas pushtetit: i shkelin krejt çka kanë përpara.

Dje, kandidati i LVV-së për kryetar të Prishtinës e dha dorëheqjen nga posti i ministrit për t’u marrë tashmë me fushatën zgjedhore. E di që mendimi im nuk çon kandar në këtë kontekst, porse unë besoj se kandidimi i Arben Vitisë për kryetar të Prishtinës nuk është dashur të ndodhte dhe se ky është dashur të vazhdonte me punën në Ministri. Ose nuk është dashur të emërohej ministër fare, dhe të përqendrohej në punët e Prishtinës, që ka shumë gjasa të jenë shumë më të komplikuara se vetë punët në Ministri.