Vështrime

Dy diplomatë, njëri edhe aristokrat: kush janë kancelari dhe ministri i ri i jashtëm i Austrisë?

Në varrimin e diplomatit austriak, Albert Rohan, i cili bashkë me Martti Ahtisaarin shkroi planin për pavarësimin e Kosovës, Alexander Schallenberg nuk i kishte ndalur lotët. Kështu tregon dikush që ka qenë në varrimin e Albert Rohanit. Babai i Alexander Schallenbergut, Wolfgangu, ka qenë mik i ngushtë i Albert Rohanit, i cili vdiq në vitin 2019.

Alexander Schallenberg është emëruar kancelar i ri i Austrisë. Ai deri më tani ishte ministër i jashtëm. Postin e kryediplomatit tani do ta ushtrojë ambasadori i Austrisë në Paris, Michael Linhart. Çfarë i lidh këta dy zyrtarë me Kosovën? Një rrëfim mbi diplomacinë austriake në Ballkan

Në varrimin e diplomatit austriak, Albert Rohan, i cili bashkë me Martti Ahtisaarin shkroi planin për pavarësimin e Kosovës, Alexander Schallenberg nuk i kishte ndalur lotët. Kështu tregon dikush që ka qenë në varrimin e Albert Rohanit. Babai i Alexander Schallenbergut, Wolfgangu, ka qenë mik i ngushtë i Albert Rohanit, i cili vdiq në vitin 2019.

Nga e hëna, Alexander Schallenberg është kancelar i Austrisë, pasardhës i Sebastian Kurzit, i cili dha dorëheqje pasi hetuesit policorë bastisën selinë e kancelarit dhe selinë e partisë popullore ÖVP.