Vështrime

Lojtarë të regjur të “Texas Hold 'Em”-it politik

Në rrafshin e politikës ndërkombëtare jemi dëshmitarë se tashmë Amerika e ka ngritur nivelin, nga “Pishpiriku ballkanas” në lojën e pokerit nga lojtarët e tavolinave e salloneve të filmave western, në nivelin e lojtarëve të lojës “Texas Hold 'Em” të Las Vegasit, ku hyrja është vetëm për lojtarët e dëshmuar të asaj loje. Provë e kësaj janë emërimet e fundit nga presidenti Biden. Nga këto emërime, është lehtë e kuptueshme se Amerika dëshiron që në mandatin e kësaj presidence ta përmbyllë çështjen e Kosovës

Në rrafshin e politikës ndërkombëtare jemi dëshmitarë se tashmë Amerika e ka ngritur nivelin, nga “Pishpiriku ballkanas” në lojën e pokerit nga lojtarët e tavolinave e salloneve të filmave western, në nivelin e lojtarëve të lojës “Texas Hold 'Em” të Las Vegasit, ku hyrja është vetëm për lojtarët e dëshmuar të asaj loje. Provë e kësaj janë emërimet e fundit nga presidenti Biden. Nga këto emërime, është lehtë e kuptueshme se Amerika dëshiron që në mandatin e kësaj presidence ta përmbyllë çështjen e Kosovës

Përfunduan edhe një palë zgjedhje lokale në Republikën e Kosovës. Shumë premtime të pretenduesve për kryetarë komunash e asamblistësh komunalë do të harrohen dhe do të mbesin vetëm në kujtesën tonë të pjesës humoristike. Ca nga kandidatët për kryetarë komunash arritën që fitoret e tyre t’i shënonin pa shkuar fare në balotazh dhe gjumi i tyre tashmë mund të jetë më i qetë dhe më i rehatshëm. Njëri nga ta është tashmë fituesi i zgjedhjeve komunale në qytetin e Mitrovicës, z. Bedri Hamza. Ai në këto zgjedhje deklasoi kryetarin e dy mandateve të kaluara, z. Agim Bahtiri, i cili dy mandatet e kaluara i fitoi si kandidat i AKR-së vetëm që gjatë mandatit të dytë të bëhej anëtar i VV-së dhe të ndërronte tabor. Gjithmonë kam kritikuar këtë lloj praktike politike, e cila ndodh në Kosovë: Fito mandat me tjetër parti politike, tjetër platformë e tjera premtime, e më pas bartte atë sukses nën siglën e një partie tjetër. Njëjtë siç ishte rasti me ish-anëtarët e zgjedhur të VV-së për kryetarë komunash, siç ishin Shpend Ahmeti i Prishtinës dhe Qëndron Kastrati i Kamenicës. Kalimi i mandateve të tyre nga grupi ikanak i deputetëve nga VV-ja në PSD, u bart edhe në këto dy pozitat e kryetarëve të komunave. Përderisa e kam kritikuar këtë akt të PSD-së, nuk duhet pasur standarde të dyfishta as për kalimin e mandatit të Agim Bahtirit te Vetëvendosja.

Mirëpo, edhe më tragjike për votuesin mitrovicas ishte rikandidimi i Agim Bahtirit nga ana e VV-së për edhe një mandat për kryetar të Komunës së Mitrovicës. Ata nuk ishin në gjendje që ta matnin disponimin e qytetarëve të Mitrovicës për ndryshim. Mësim i mësuar me kosto të lartë, pas deklasimit të cilin e pasoi Bahtiri nga kundërkandidati nga radhët e PDK-së, Bedri Hamza.