Vështrime

E kujt është kjo këngë (e vrasësve)?

1.

Kënga e njësiteve speciale të Shërbimit të sigurimit shtetëror të Serbisë, një lloj kushtrimi për të vdekur në Kosovë, tashmë është shndërruar në gati gjysmëhimni zyrtar të Serbisë. Kjo është Serbia e cila, sipas BE-së, vazhdon t’u japë “përkrahje dhe hapësirë publike kriminelëve të dënuar të luftës”

1.

Është një dokumentar bullgar i autores Adela Peeva që ka bërë bujë gjithandej Ballkanit, e filluar me një ide të thjeshtë nga një ndejë në Stamboll me disa miq turq e grekë. Ndërsa dëgjohet nga sfondi i një restoranti një këngë folklori, që të gjithë pjesëmarrësit e darkës në tavolinë deklarojnë se kënga vjen nga vendi i tyre.