Vështrime

Rrëmujë e pritur në Ballkanin Perëndimor

1.

Një gjëegjëzë për BE-në: Cili shtet shërben si spirancë negative, që pengon ecjen e regjionit? Ndihmë për përgjigje: ai që ka 750 mijë anëtarë të partisë në pushtet e 515 mijë nxënës të regjistruar në tetëvjeçare

1.

Bosnjë e Hercegovina po ballafaqohet me mundësinë reale të zhbërjes prej fundit e luftës e këtej, shkruan në raportin Këshillit të Sigurimit të OKB-së kujdestari i saj evropian, ish-ministri gjerman, Schmidt. Mali i Zi kalon ritualisht prej një krize në tjetrën prejse priftërinjtë e Kishës ortodokse serbe i prinë një revolucioni të suksesshëm rrugor e pastaj zgjedhor, që zhvendosi nga pushteti qeverisjen tridhjetëvjeçare të identifikuar me presidentin e vendit Milo Gjukanoviq. Në Maqedoninë e Veriut, e penguar nga Bullgaria për të hapur negociata e anëtarësimit në BE, kryeministri i vendit dha dorëheqje pas zgjedhjeve vendore në të cilat opozita VMRO-DPMNE qartazi dëshmoi epërsi në të gjitha qytetet kryesore (dhe jo kryesore).