Vështrime

Këto tragjedi nuk janë të rastësishme

Rreth 50 të vdekur në një aksident autobusi në Bullgari, me gjasë shumica shqiptarë. Dhe shtrohet pyetja: a është rastësi edhe kjo fatkeqësi? A ishte rastësi aksidenti në Kroaci gjatë verës, ku vdiqën 10 shqiptarë? A ishte rastësi djegia e spitalit të Covid-19 në Tetovë?

Rreth 50 të vdekur në një aksident autobusi në Bullgari, me gjasë shumica shqiptarë. Dhe shtrohet pyetja: a është rastësi edhe kjo fatkeqësi? A ishte rastësi aksidenti në Kroaci gjatë verës, ku vdiqën 10 shqiptarë? A ishte rastësi djegia e spitalit të Covid-19 në Tetovë?

Nëse te webfaqja e “Kohës ditore” kërkoni lajme me fjalën aksident, aty do të shfaqen menjëherë plot shembuj tragjikë. Vetëm më 21 nëntor 2021 nëpër rrugët e Kosovës kanë ndodhur këto aksidente: Një e vdekur e disa të lënduar në tri aksidente në Prishtinë e Deçan. Dy të lënduar nga përplasja e tri veturave në Hajvali të Prishtinës. Aksident në Prishtinë, vdes një grua.