Vështrime

Teoria kozmologjike e liberalizimit të vizave

Në vitin 2016 Kosova ka pasur rastin e artë për liberalizimin e vizave. Asokohe Komisioni Evropian vlerësoi se Kosova ka përmbushur kriteret e liberalizimit të vizave nën supozimin se Kosova do të plotësojë dy kriteret e fundit: ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi dhe arritjen e rezultateve konkrete në luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Viti 2022 mund të jetë vit i liberalizimit të vizave. Sidoqoftë, duhet të kemi fat të llojit kozmologjik që i parapriu krijimit të jetës në planetin Tokë

Në vitin 2016 Kosova ka pasur rastin e artë për liberalizimin e vizave. Asokohe Komisioni Evropian vlerësoi se Kosova ka përmbushur kriteret e liberalizimit të vizave nën supozimin se Kosova do të plotësojë dy kriteret e fundit: ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi dhe arritjen e rezultateve konkrete në luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Shpresa ishte se Kosova do t’i plotësojë këto dy kritere të fundit dhe rrjedhimisht së bashku me Gjeorgjinë dhe Ukrainën do të jetë pjesë e pakos së liberalizimit të vizave. Pra, ishte një momentum shumë i favorshëm politik duke e pasur parasysh synimin e BE-së që të përdorë liberalizimin e vizave si mjet ndikimi në kuadër të politikës së jashtme të BE-së.