Vështrime

Me martirin e rrejshëm kundër pjesës tjetër të botës

Kush i ka lexuar ditët e fundit mediat zhurmëmëdha serbe, ai është ndier si pak para shpërthimit të një lufte botërore. Rolet janë qartazi të ndara: Serbia kundër pjesës tjetër të botës ose, thënë më mirë, populli i vogël, trim i Ballkanit kundër armiqve që kanë zënë pritë kudo. Arsye për këtë shpërthim pothuaj kolektiv të tërbimit ofron rasti i Novak Gjokoviqit. Ylli i tenisit nuk u lejua të hyjë në Australi për shkak se, me sa duket, nuk është i vaksinuar kundër Covid-19.

Tollovia lidhur me udhëtimin e Novak Gjokoviqit në Australi nga shumë serbë shihet si komplot botëror kundër vendit të tyre. Kjo ka të bëjë shumë me mitin tradicional serb të viktimës, por edhe me megalomaninë e krisur

Kush i ka lexuar ditët e fundit mediat zhurmëmëdha serbe, ai është ndier si pak para shpërthimit të një lufte botërore. Rolet janë qartazi të ndara: Serbia kundër pjesës tjetër të botës ose, thënë më mirë, populli i vogël, trim i Ballkanit kundër armiqve që kanë zënë pritë kudo. Arsye për këtë shpërthim pothuaj kolektiv të tërbimit ofron rasti i Novak Gjokoviqit. Ylli i tenisit nuk u lejua të hyjë në Australi për shkak se, me sa duket, nuk është i vaksinuar kundër Covid-19.

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, u ankua për gjuajtje shtrigash dhe përndjekje të Gjokoviqit. Mbarë Serbia, tha propagandisti i dikurshëm i despotit Sllobodan Millosheviq dhe simpatizanti i kriminelëve të luftës, qëndron prapa Gjokoviqit. Në një fletushkë nxitëse të Beogradit kryeministri i Australisë u ofendua si xhelat, ndërsa gazeta të tjera e krahasuan dhomën e hotelit ku u mbajt Gjokoviqi, me një kazamat mesjetar.