Vështrime

Kleptovalutat kosovare

Në skenën politike vendore asgjë e re. Qasje diametralisht të kundërta prej njëra-tjetrës janë veprimet dhe vendimet e Qeverisë krahasuar me veprimet dhe deklaratat e opozitës. Së fundmi i pamë disa aksione të Policisë së Kosovës në pjesën veriore, më saktë në Leposaviq, ku u konfiskuan 272 pajisje Antminer që përdoren për mihjen e kleptovalutave. Konfiskimi pason masat emergjente për energji elektrike, të miratuara nga Kuvendi i Kosovës më 29 dhjetor. Zyrtarë nga Qeveria e Kosovës kanë thënë se pajisjet me të cilat prodhohen kleptovalutat shpenzojnë shumë energji elektrike, dhe për ta kursyer atë kanë marrë vendim për ndërprerjen e prodhimit të parave digjitale... I quaj kleptovaluta pasi që dihet se në pjesën veriore të Republikës së Kosovës qytetarët e minoritetit serb nuk paguajnë për shpenzimet e rrymës elektrike, e edhe shërbimet e internetit të nevojshme për mihjen e kleptovalutave i marrin nga Serbia

Në skenën politike vendore asgjë e re. Qasje diametralisht të kundërta prej njëra-tjetrës janë veprimet dhe vendimet e Qeverisë krahasuar me veprimet dhe deklaratat e opozitës. Së fundmi i pamë disa aksione të Policisë së Kosovës në pjesën veriore, më saktë në Leposaviq, ku u konfiskuan 272 pajisje Antminer që përdoren për mihjen e kleptovalutave. Konfiskimi pason masat emergjente për energji elektrike, të miratuara nga Kuvendi i Kosovës më 29 dhjetor. Zyrtarë nga Qeveria e Kosovës kanë thënë se pajisjet me të cilat prodhohen kleptovalutat shpenzojnë shumë energji elektrike, dhe për ta kursyer atë kanë marrë vendim për ndërprerjen e prodhimit të parave digjitale... I quaj kleptovaluta pasi që dihet se në pjesën veriore të Republikës së Kosovës qytetarët e minoritetit serb nuk paguajnë për shpenzimet e rrymës elektrike, e edhe shërbimet e internetit të nevojshme për mihjen e kleptovalutave i marrin nga Serbia

Pas të gjitha dëshirave dhe uratave tona për Vitin e Ri, ai tashmë e ka marrë rrugën e tij dhe neve udhëtarëve fatlumë që arritëm t’ia dalim mbanë na mbetet që t’i lidhim rripat e sigurisë për befasitë që do të na sjellë në jetë.

COVID-i ende vazhdon të mbetet në mesin tonë dhe ky varianti i fundit është shumë më i bartshëm, porse më i butë për nga simptomat. Këtu, nuk duhet harruar edhe numrin e madh të popullatës tashmë të vaksinuar, gjë kjo që ndihmon në luftimin më të kollajshëm të kësaj pandemie. Por, siç po shihet, ne do të duhet të mësohemi që të jetojmë me këtë virus, ngase, sipas të gjitha gjasave, ai ende nuk po shkon kund.