Vështrime

Presioni me bisht

Nuk pati kush që nuk foli për sovranitetin dje e pardje. Por, fakti mbetet se Kosova nuk e ka kontrollin mbi gjithë territorin e vet dhe fakti tjetër është se forca e armatosur në Kosovë është NATO-ja e jo FSK-ja. Pra, përderisa politikisht mund të dalim krejt me një qëndrim, të jemi kundër mbajtjes së referendumit të Serbisë në Kosovë, do të ishte shkurtpamësi po të dërgoheshin trupat e policisë në veri për t’i bllokuar vendvotimet që gjithsesi janë edhe ligjërisht ilegale. Çmimi i një veprimi të këtillë eventual do të ishte shumë i shtrenjtë, marrë parasysh peshën e një vote njëmend minore në një referendum ku Vuçiqi e dëshmon krejt arrogancën e një diktatori derisa BE-ja ia “mban zhagun”

Nuk pati kush që nuk foli për sovranitetin dje e pardje. Por, fakti mbetet se Kosova nuk e ka kontrollin mbi gjithë territorin e vet dhe fakti tjetër është se forca e armatosur në Kosovë është NATO-ja e jo FSK-ja. Pra, përderisa politikisht mund të dalim krejt me një qëndrim, të jemi kundër mbajtjes së referendumit të Serbisë në Kosovë, do të ishte shkurtpamësi po të dërgoheshin trupat e policisë në veri për t’i bllokuar vendvotimet që gjithsesi janë edhe ligjërisht ilegale. Çmimi i një veprimi të këtillë eventual do të ishte shumë i shtrenjtë, marrë parasysh peshën e një vote njëmend minore në një referendum ku Vuçiqi e dëshmon krejt arrogancën e një diktatori derisa BE-ja ia “mban zhagun”

Ka nja një javë që çështja se a duhet lejuar Novak Gjokoviqin të qëndrojë në Australi e të luajë në Australian Open, nuk zbret nga titujt e mediumeve botërore. E gjitha nisi me një “gabim teknik” siç e quajti vetë tenisti serb – një shënim jo i saktë për “përjashtimin shëndetësor” që do t’i shërbente si arsyetim për ta marrë vizën e për të qëndruar në Australi edhe pa qenë i vaksinuar.

Policët kufitarë nuk ishin të kënaqur me arsyetimin e dhënë dhe në vend ia refuzuan vizën. Gjokoviqi përfundoi në një qendër strehimi të përkohshëm, ku zakonisht vendosen ata që do të mund të dëboheshin nga shteti për parregullsi juridike, dhe ndenji aty nja katër ditë derisa një gjykatës nuk vendosi se procedura e mohimit të vizës kishte qenë e mangët. Për pasojë, Gjokoviqi u lejua të dilte prej qendrës dhe të shkonte në trajnim. Sidoqoftë, sipas ligjit australian, i takonte ministrit të Migracionit të vendoste për rastin e tij – dhe nëse në shtetin që kishte pasur rregulla aq të rrepta izolimi gjatë valëve të ndryshme të pandemisë, do të duhej lejuar që dikush i pavaksinuar të luante në turneun më të madh të tenisit në atë anë të botës.