Vështrime

Ruleti rus në një botë pus!

Jetojmë një jetë të brishtë në një planet të brishtë. E për ta zmadhuar këtë brishtësi janë edhe vetë sjelljet e qenies së quajtur njeri. Sjelljet ndaj njëri-tjetrit, ndaj vetë planetit dhe gjallesave të tjera në të. Aq sa kemi prirje për të bërë gjëra të bukura me anë të kreativitetit tonë, po aq herë më shumë jemi në gjendje që t’i shkaktojmë njëri-tjetrit vuajtje dhe mizori të papara.

Për të kuptuar se sa e shthurur dhe e pakuptimtë është kjo opozitë, do ta marr shembullin e Enver Hoxhajt të PDK-së, i cili doli me kritikat ndaj Qeverisë dhe shtetit për mosreagim ndaj situatës së krijuar rreth Ukrainës. Ç’është e vërteta, vetëm një ditë më herët, presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, kishte dalë me një mbështetje të hapur për Qeverinë dhe popullin e Ukrainës, por Hoxhaj si duket as nuk e kishte marrë mundin që t’i lexojë apo t’i dëgjojë lajmet, ose ndoshta statusin e tij e ka shkruar një fëmijë i vogël, merakli i Ukrainës

Jetojmë një jetë të brishtë në një planet të brishtë. E për ta zmadhuar këtë brishtësi janë edhe vetë sjelljet e qenies së quajtur njeri. Sjelljet ndaj njëri-tjetrit, ndaj vetë planetit dhe gjallesave të tjera në të. Aq sa kemi prirje për të bërë gjëra të bukura me anë të kreativitetit tonë, po aq herë më shumë jemi në gjendje që t’i shkaktojmë njëri-tjetrit vuajtje dhe mizori të papara.

Sa herë që ndalem e mendoj dhe e analizoj historinë tonë si qenie njerëzore, e kuptoj nëpër sa vështirësitë është dashur që të kalojë njerëzimi për të arritur në ditën, të cilën po e përjetojmë ne sot. Ajo që e kuptoj është se me gjithë katastrofat e shumta natyrore dhe kataklizmat e ndryshëm që njerëzimi ka përjetuar dhe mbijetuar, prapë më del që vështirësitë më të mëdha njerëzimit gjatë periudhës së evoluimit të tij ia ka shkaktuar pikërisht vetë njeriu.