Vështrime

Si të ngriheni në nivel?

Dikush mund të diskutojë për listën e llojeve të ndryshme të kapitalit të qeverisë. Për shembull, ai e përjashton kapitalin natyror, edhe pse ky është i ndërlidhur me kapitalin njerëzor dhe social dhe është jetik për ekonominë dhe shëndetin e njeriut. Disa artikuj në listë janë veçanërisht të leshta, por gjithsesi vendimtare

Publikimi i fundit i “Leveling Up White Paper” nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar është ngjarje e rëndësishme. Kjo nuk është për shkak se premtimi i guximshëm për të “niveluar” pjesët më të varfra të Mbretërisë së Bashkuar mund të largojë vëmendjen nga kriza e vazhdueshme politike që rrethon kryeministrin Boris Johnson. As Libri i Bardhë nuk është veçanërisht i rëndësishëm për ta bërë korrigjimin e pabarazive historike ambicien kryesore të politikës së qeverisë së Johnsonit. Përkundrazi, rëndësia e dokumentit prej 332 faqesh qëndron në analizën e vetë problemit.

Siç vë në dukje Letra e Bardhë, qeveritë e njëpasnjëshme të Mbretërisë së Bashkuar kanë prezantuar politika për të synuar pabarazitë rajonale që nga vitet 1920. Depresioni i mëvonshëm ekonomik përshpejtoi rënien e qyteteve industriale të shekullit të nëntëmbëdhjetë të Anglisë veriore, Skocisë dhe Uellsit, dhe pasuritë e njerëzve që jetonin në pjesë të ndryshme të vendit filluan të ndryshojnë ndjeshëm.