Vështrime

Kush është nazist?

Çfarëdo që të ndodhë në Ukrainë, Moska tashmë e ka humbur luftën për zemrat dhe mendjet. Periudha e durimit të mallkuar ndaj Rusisë po përfundon. Në mbarë botën, populli ukrainas dhe udhëheqësit e tij tani konsiderohen si heronj. Dhe ndërsa më shumë çanta trupash mbërrijnë në Rusi ose digjen në krematoriume të lëvizshme, edhe mbështetësit më të afërt të Putinit mund të dyshojnë nën udhëheqjen e tij

Regjimi i Vladimir Putinit ua ka ndaluar mediave ruse që t'i referohen pushtimit të tij në Ukrainë si “luftë”. Në vend të kësaj, pushtimi duhet të cilësohet si “operacion për të çliruar Ukrainën nga neonazistët”.

Agjencia shtetërore e lajmeve RIA ka publikuar propagandën e turbullt duke argumentuar se Rusia “për herë të dytë në histori do të marrë përsipër barrën e përgjegjësisë për çlirimin e Ukrainës nga nazizmi”. Lexuesve u thuhet se “mbushja e svastikës me vetëm pak kozmetikë dhe pluhur me cilësi të lartë” ishte “metoda kryesore e ndërtimit të shtetësisë ukrainase”. Tani, Rusia po kryen operacionin e “denazifikimit” “në interes të të gjithë Evropës, edhe nëse Evropa nuk është në dijeni”.