Vështrime

Miq për kokë - Putini dhe Schröderi

Të quhesh këto kohë mik i Putinit është fyerje për njerëzit me empati. Por ish-kancelari i Gjermanisë, Gerhard Schröder, është krenar. Kjo i thotë të gjitha mbi karakterin e tij

Në Evropë ka luftë. Luftë agresore e Rusisë kundër Ukrainës. Urdhrin e dha Vladimir Putini më 24 shkurt 2022. Pak më parë kancelari gjerman, Olaf Scholz, ishte përpjekur më kot të ndryshonte qëndrimin e sundimtarit në Kremlin. Me vete Putini i dha të ftuarit disa fjalë për mikun e tij më të mirë jashtë Rusisë: gjermanët duhet të jenë mirënjohës për Gerhard Schröderin. Ish-kancelari është një "ekspert i pavarur" dhe një "njeri i drejtë".

Me lëvdata nga goja e një njeriu me gjasë kriminel lufte është mësuar lobisti i gazit me teserë socialdemokrate. Të dy këta burra kuptohen shkëlqyeshëm prej disa vitesh. Pretendimi i Schröderit se Putini është "një demokrat pa të meta" është legjendar dhe flet më vete. Dy mburravecë i pasojnë njëri-tjetrit lëvdata dhe hedhin rërë në sytë e të tjerëve. Shembulli i fundit: Pohimet e Schröderit në intervistë dhënë "New York Times".