Vështrime

Korniza e tretë

Shenjat e para janë që pas karotës për anëtarësim në BE dhe asaj për treg të përbashkët të Ballkanit Perëndimor, dialogu Kosovë-Serbi të hyjë në territor të paqartë të një koncepti që është ende ide e presidentit Macron: Komuniteti politik evropian

Shenjat e para janë që pas karotës për anëtarësim në BE dhe asaj për treg të përbashkët të Ballkanit Perëndimor, dialogu Kosovë-Serbi të hyjë në territor të paqartë të një koncepti që është ende ide e presidentit Macron: Komuniteti politik evropian

1.

Nëse do lexuar shenjat e para të asaj që e pret Evropën (dhe hapësirën e Ballkanit Perëndimor në të) pas zgjedhjeve në Gjermani e Francë dhe me luftën në Ukrainë të filluar pas zgjedhjeve parlamentare gjermane e para zgjedhjeve presidenciale franceze, atëherë mbase do kombinuar dy gjeste, atë të presidentit francez dhe atë të kancelarit Scholz.