Vështrime

Rreth e përqark

Problemi i Kosovës është se prej kur është çliruar, ajo e ka ndërtuar shoqërinë e skemave sociale – pra krijimin e një rendi të gjatë klientësh që kanë marrë nga një copë buxhet në këmbim të një vote apo të ndonjë favori. Po të llogariteshin krejt paratë që janë derdhur në emër të kësaj apo asaj skeme sociale do të dilnin miliarda. Miliarda që kanë mundur të investoheshin në krijimin e vendeve të punës. Në vend të kësaj, këta miliarda kanë krijuar një shtresë të madhe parazitësh që më parë pajtohen ta marrin një 170 euro duke ndenjur në shtëpi, sesa t’i marrin po ato 170 euro duke punuar

Problemi i Kosovës është se prej kur është çliruar, ajo e ka ndërtuar shoqërinë e skemave sociale – pra krijimin e një rendi të gjatë klientësh që kanë marrë nga një copë buxhet në këmbim të një vote apo të ndonjë favori. Po të llogariteshin krejt paratë që janë derdhur në emër të kësaj apo asaj skeme sociale do të dilnin miliarda. Miliarda që kanë mundur të investoheshin në krijimin e vendeve të punës. Në vend të kësaj, këta miliarda kanë krijuar një shtresë të madhe parazitësh që më parë pajtohen ta marrin një 170 euro duke ndenjur në shtëpi, sesa t’i marrin po ato 170 euro duke punuar

Kjo Kosovë është, përfundimisht, vend i vakive. Se është vend ideal për pasurim tashmë e kemi folur me vite e vite dhe ky është rrëfim i cili duket se nuk ka fund.

Të enjten u bënë publike deklarimet e pasurisë së politikanëve dhe se si u bë puna, askush nuk e di, porse dolën që ishin pasuruar shumë sish ndërmjet deklarimesh. I vetmi që nuk kishte shënuar asnjë përfitim është kryeministri Kurti, i cili i deklaroi 400 e ca euro para në bankë.