Vështrime

Me të vjetrën

Është për keqardhje që e kemi shkatërruar sistemin arsimor me lloj-lloj eksperimentesh dhe me punësime e avancime me të njohshëm e me plagjiatura. Për shkak se jo vetëm që kemi prodhuar kuantitet të papërdorshëm, por edhe u kemi dhënë instruksione praktike nxënësve dhe studentëve: se për të arritur çfarëdo në këtë Kosovë, duhet të vjedhësh e të mashtrosh

Më pyetën të shtunën e shkuar, po qe se vizat do të liberalizoheshin javën që e lamë pas. Si “eksperte e çështjes”, u përgjigja se kemi pritur gjithë këto vite dhe nëse na bie të presim ende, nuk do të ishte gjë e re, e as që do të na dhembte më shumë se deri tash.

Kisha pasur të drejtë, për shkak se Samiti i BE-së që u mbajt të enjten solli fjalë miradije për Kosovën (çuditërisht nuk u dëgjua e famshmja “Kosova duhet t’i kryejë detyrat e veta”), që në fakt ishin kamuflazh diplomatik për vendimin që e kishin marrë dhe që duhej bërë publik: që t’u njihej statusi i shtetit kandidat për anëtarësim në BE Ukrainës dhe Moldavisë.