Vështrime

Nëpër tituj

Qe sa vjet i themi vetes shtet dhe çka shohim: politikanë që mendojnë se historia nis me ta; shohim prokurori e gjykata që nuk zgjojnë asnjë grimë besim në drejtësi; lexojmë për mungesë barnash për pacientë me kancer, kur e dimë se depoja e stërmbushur me barna është mbajtur e menaxhuar më zi se një stallë e paorganizuar; dëgjojmë për racizëm nëpër shkolla; për analfabetë funksionalë e për shumë sende të tjera që jemi lodhur duke i përsëritur...

Qe sa vjet i themi vetes shtet dhe çka shohim: politikanë që mendojnë se historia nis me ta; shohim prokurori e gjykata që nuk zgjojnë asnjë grimë besim në drejtësi; lexojmë për mungesë barnash për pacientë me kancer, kur e dimë se depoja e stërmbushur me barna është mbajtur e menaxhuar më zi se një stallë e paorganizuar; dëgjojmë për racizëm nëpër shkolla; për analfabetë funksionalë e për shumë sende të tjera që jemi lodhur duke i përsëritur...

Pa dyshim, lajmi i javës qe shkuarja e Osmanit e Kurtit në Amerikë dhe takimi me Blinkenin – deri tash zyrtari më i lartë amerikan i administratës Biden që e ka takuar ndonjërin politikan të Kosovës. Shumë inkurajuese edhe deklarata për bisedimet e Brukselit dhe qëllimit përfundimtar, që duhet të jetë njohja e ndërsjellë.

Me gjithë shumë problemet e tjera me të cilat merret Amerika, duket se Kosova disi po kthehet në sferën e saj të interesimit mbas shumë vjetësh ngrirjeje të thellë. Si një lloj shenje, mbase duhet parë deklaratën e ambasadorit amerikan në Beograd, Chris Hill, sipas të cilit SHBA-ja duhet të përfshihet në këtë dialog.