Vështrime

“Ballkoni i Hapur” i Kurtit e “Ndeshja e Shtalbave” për diasporën

Diaspora vërtitet në mendjet e gjithsecilit vetëm verës. Por, për ta asgjë nuk ndryshon. E vetmja gjë më ndryshe, që është vërejtur së fundi është shtimi i aktiviteteve të partive politike në diasporë. Garë më e madhe është zhvilluar midis PDK-së e LDK-së, zyrtarët e të cilave kanë postuar njoftime në rrjetet sociale, duke treguar se po i konsolidojnë degët e tyre në diasporë

Të gjithëve në Kosovë vetëm gjatë stinës së verës u bie mend për diasporën. Pritjet e tyre në pikëkalimet kufitare zënë vend në media, sikurse dasmat e tollovitë, që krijohen me ardhjen e tyre. Gjatë kësaj kohe, edhe institucionet angazhohen që sado pak t’ua bëjnë qejfin me organizmin e disa aktiviteteve, që shumica janë veç sa për sy e faqe. Një e tillë ishte edhe pritja e organizuar për bashkatdhetarët në ballkonin e objektit të kryeministrisë. Kryeministri Kurti, duke ironizuar me iniciativën rajonale “Ballkani i Hapur”, u tha atyre në takim se e ka mirëpritur iniciativën e stafit, që ta bëjë “Ballkonin e Hapur”.

Pas saj, Lëvizja Vetëvendosje ka njoftuar edhe për një takim tjetër të çuditshëm me mërgimtarë. Në Ferizaj është paralajmëruar “Ndeshja e Shtalbave”. Aty është thënë se do të marrin pjesë edhe kryeministri e ministrat dhe deputetët e kësaj partie. Për dallim prej viteve të kaluara, kur aktivitetet gjatë kësaj kohe organizoheshin nga komunat, sivjet ato janë centralizuar nga qeveria e po quhen “Karvani i diasporës”. Por asgjë nuk ka ndryshuar për diasporën. Diaspora vazhdon të jetë e rëndësishme vetëm për remitencat. Deri më tash, shumica e premtimeve për ta nuk janë përmbushur.