Vështrime

Në kërkim të mandarinëve

Sundimi i perandorit të parë kinez, vrasja e një presidenti amerikan dhe grusht shteti i dështuar i Trumpit nënvizojnë rëndësinë e ngritjes së armatës së burokratëve, të cilët do të jenë gardianët e interesit publik

Sundimi i perandorit të parë kinez, vrasja e një presidenti amerikan dhe grusht shteti i dështuar i Trumpit nënvizojnë rëndësinë e ngritjes së armatës së burokratëve, të cilët do të jenë gardianët e interesit publik

***

“Për dashurinë ndaj shtetit ata pranuan vdekjen. Kështu të gjitha dyshimet e tyre pushuan, ndërsa patriotizmi dhe virtytet e tyre u bënë të pavdekshme”. James Garfield, 30 maj 1868.