Vështrime

Vajza Saranda dhe ekzekutuesi Bozhidari

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës i ka mbijetuar masakrës në Podujevë, dhe homologu i saj nga Serbia ishte komandanti i brigadës që kreu krimet

Mund të ndodhë shumë lehtësisht, diku në Bruksel apo në Berlin, në ato hotele të mëdha ku vendosen administrata e BE-së dhe të gjithë ata të interesuar për të hyrë në BE, që Saranda nga Kosova dhe Bozhidari nga Serbia të qëllojnë në dhoma afër njëri-tjetrit. Nuk e them se është e mundur hipotetikisht, por në praktikë është shumë e pritur dhe gjë që mund të ndodhë.

Mbiemri i Sarandës është Bogujevci dhe ajo është nënkryetare e Parlamentit të Kosovës, ndërsa Delis është mbiemri i Bozhidarit, që së fundi është zgjedhur nënkryetar i Parlamentit të Serbisë.