Vështrime

Krizë kah të sillesh

Një vit e gjysmë pushtet tregon se mbase zgjedhja e ministrave nuk ka qenë më e duhura dhe se nuk ka ide se si të dilet nga shumë hendeqet në të cilat jemi futur prej kohësh. E kemi të qartë se dialogu me Serbinë është menaxhuar keq që nga fillimi dhe se na ka lënë një problem shumë të madh pas. Porse janë bërë shumë vjet dhe shumë probleme tashmë, dhe jemi lodhur e stërlodhur me eksperimentime, me skema, me shëtitje, me hajgare dhe me mungesë vizioni

Inflacioni në Kosovë prek vetëm sektorin publik dhe ky do të duhej ta bënte lajmin që do të duhej ta përshkonte botën.

Kjo, ngase sektori privat është kontribuuesi më i madh i buxhetit të Kosovës dhe meqë ka para për të paguar tatime, sipas Qeverisë, logjikisht ka para edhe për t’i subvencionuar gjithë zyrtarët publikë, pa ndonjë kufizim, me nga 50 euro në muaj. Shto kësaj edhe disa shtesa të tjera te rastet sociale dhe te pensionistët, Qeveria e ka ndër mend t’i shpenzojë 150 milionë euro.