Vështrime

Kadal-dale

Humbësit e gjithë kësaj tirade të Sindikatës jemi të gjithë ne që jemi duke i humbur tri javë të kohës sonë duke u marrë me një kërkesë, megjithatë, iracionale dhe komplet egoiste të SBASHK-ut; që merremi me hapat e ngadalësuar të Qeverisë drejt Ligjit të Pagave dhe krejt ligjeve të tjera që kanë nevojë për kalim e zbatim urgjent dhe sado dinamike që duket jeta të cilën e jetojmë gjërat po shkojnë kadal-dale, thuajse e kemi krejt kohën e botës para vetes. Dhe ndërkohë që ne merremi me greva, me 50 apo 100 eurot që do të paguhen ose jo, gjërat lëvizin andej nga fqinji ynë verior, kryetari i të cilit mban seanca maratonike në Kuvend për të treguar se si do ta mbrojë “popullin e përvuajtur serb” në Kosovë e për t’i paralajmëruar disa nga gjërat që do të mund të ndodhin në muajt vijues

Humbësit e gjithë kësaj tirade të Sindikatës jemi të gjithë ne që jemi duke i humbur tri javë të kohës sonë duke u marrë me një kërkesë, megjithatë, iracionale dhe komplet egoiste të SBASHK-ut; që merremi me hapat e ngadalësuar të Qeverisë drejt Ligjit të Pagave dhe krejt ligjeve të tjera që kanë nevojë për kalim e zbatim urgjent dhe sado dinamike që duket jeta të cilën e jetojmë gjërat po shkojnë kadal-dale, thuajse e kemi krejt kohën e botës para vetes. Dhe ndërkohë që ne merremi me greva, me 50 apo 100 eurot që do të paguhen ose jo, gjërat lëvizin andej nga fqinji ynë verior, kryetari i të cilit mban seanca maratonike në Kuvend për të treguar se si do ta mbrojë “popullin e përvuajtur serb” në Kosovë e për t’i paralajmëruar disa nga gjërat që do të mund të ndodhin në muajt vijues

U mbushën dy javë, trashmë po hyjmë në të tretën të grevës së arsimtarëve dhe një pjesë të nëpunësve publikë dhe vazhdojmë ta shtrojmë pyetjen e njëjtë: Pse?

Greva e nisur fillimisht me edukatoret në çerdhe e që vazhdoi më pas në shkollat fillore dhe të mesme të Kosovës, duket se ka nisur ta humbë kompaktësinë e grevistëve. Nuk e di se përse e kam bindjen se po qe se njëmend e kuptojnë se nuk do të paguhen për kohën sa qëndrojnë në grevë, do ta ndërpresin atë menjëherë. Për shkak se asnjëherë si tash nuk kanë pasur më pak simpati për grevën që po e mbajnë. Ngase greva e tyre në situatën njësoj të nderë ekonomikisht për të gjithë nuk ka asnjë logjikë.