Vështrime

Ku dreqin ta gjejë e majta shtegun e saj?

Deri tani. Revolucioni i ri iranian ia ofron të majtës ndërkombëtare një mundësi të shkëlqyer. Gratë, studentët dhe punëtorët që ngrihen në mbarë Iranin janë të bindur: ato as nuk do t’i nënshtrohen fashizmit që fshihet pas pseudoantiimperializmit të regjimit dhe as nuk do t'ia dorëzojnë vendin e tyre hegjemonisë së SHBA-së ose ekonominë e tyre kapitalit të financuar. Ata po mësojnë në mënyrën e vështirë se si të refuzojnë opozitat binare mashtruese (neoliberalizëm-statizëm, imperializëm-autokraci, patriarki-konsumerizëm). Shpresoj dhe besoj se ata mund të na mësojnë të bëjmë të njëjtën gjë. Është një arsye tjetër pse ne duhet të mbështesim luftën e tyre

Të përballesh me abuzime të rastësishme dhe të paprovokuara nuk është kurrë e lehtë. Mirëpo përballja me lëvdata të rastësishme dhe të paprovokuara mund të jetë edhe më e vështirë.

Një shofer athinas taksie, simpatizant i nazistëve, më tha së fundmi: “Jam votues i Agimit të Artë, mirëpo e mbështes mendësinë tuaj”. Nuk mund ta besoja atë çka po dëgjoja.