Vështrime

Dhunë dhunuese

Nuk po jam e sigurt se si është përllogaritur përqindja e rasteve të paraqitura, sepse nëse kjo që e thotë këshilltarja është e vërtetë, atëherë del se në Kosovë, në dhjetë muajt e sivjetmë kanë ndodhur mbi 118 mijë raste dhune në familje apo 389 raste në ditë. E po qe se vërtet kanë ndodhur, janë shumë, tepër shumë, dhe tregojnë se e kemi një problem kompleks dhe shumë serioz në shoqëri. E edhe nëse numri i lartpërmendur nuk është i saktë, megjithatë raportimi i mesatarisht nga 8 raste dhune në familje në ditë është prapë shumë për një vend që ka 1.8 milionë banorë

Nuk po jam e sigurt se si është përllogaritur përqindja e rasteve të paraqitura, sepse nëse kjo që e thotë këshilltarja është e vërtetë, atëherë del se në Kosovë, në dhjetë muajt e sivjetmë kanë ndodhur mbi 118 mijë raste dhune në familje apo 389 raste në ditë. E po qe se vërtet kanë ndodhur, janë shumë, tepër shumë, dhe tregojnë se e kemi një problem kompleks dhe shumë serioz në shoqëri. E edhe nëse numri i lartpërmendur nuk është i saktë, megjithatë raportimi i mesatarisht nga 8 raste dhune në familje në ditë është prapë shumë për një vend që ka 1.8 milionë banorë

Mëngjesi i djeshëm agoi me një lajm tepër tronditës: në Prishtinë, burri vrau bashkëshorten e vet me sakicë dhe më pas u vetëdorëzua në Polici.

Mëngjesi i djeshëm nuk agoi për një grua fatkeqe, e cila humbi jetën në formën më makabre dhe më të tmerrshme të mundshme, e besoj, e goditur me sëpatë nga njeriu me të cilin kishte krijuar familje dhe me të cilin kishin bërë jetë bashkë kushedi sa vjet.