Vështrime

Shansi për publikim të detyrueshëm të rrezikut për klimën

Shansi për publikim të detyrueshëm të rrezikut për klimën

Agjencitë që përpiqen të shmangin humbjet potencialisht të sikletshme politikisht në gjykata, do të kishin më shumë gjasa të hezitonin përpara se të ecnin përpara. Për grupet e përkushtuara ndaj “shpërbërjes” së “shtetit administrativ”, ky rezultat përfaqëson një fitore edhe më të madhe se çdo vendimmarrje individuale që gjykatat mund ta rrëzojnë. SEC-u dhe agjencitë e tjera federale nuk duhet t'i nënshtrohen këtij efekti rrëqethës

Ndryshimi i klimës zakonisht mendohet si problem mjedisor. Por paraqet edhe kërcënime serioze për bizneset, investitorët dhe sistemin financiar.

Në Shtetet e Bashkuara, Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC) po shqyrton aktualisht propozimin që do t’u kërkonte disa kompanive tregtare të zbulojnë informacionin në lidhje me rreziqet me të cilat përballen nga ndryshimet klimatike. Në mënyrë shqetësuese, agjencia po përballet me një presion në rritje nga një sërë politikanësh dhe interesash biznesi, të cilët shpesh citojnë vendimin e fundit të Gjykatës së Lartë në West Virginia kundër EPA-s si një arsye për të hequr ose hedhur poshtë propozimin.