Vështrime

Rrëfime që neveritin e duhet të alarmojnë

Jo të pakta janë rrëfimet që neveritin e duhet të alarmojnë nga Klinika e Gjinekologjisë. Që tregojnë se një pjesë e personelit nuk e ka ndjeshmërinë dhe përkushtimin për punën që bën. Kjo shkon përtej të qenit apo jo profesionist

Rrëfimet nga klinika ku nis jeta nuk janë ngazëlluese, ashtu siç është fillimi i jetës së një mrekullie. Grave e nënave që u ka rënë të kalojnë nëpër Gjinekologjinë e Qendrës Klinike, Universitare të Kosovës, këto rrëfime mund t’u duken të njohura, edhe nëse s’i kanë përjetuar vetë.

Varësisht nga disponimi i një pjese të stafit të kësaj klinike, sepse jo të gjithë mund të futen në një thes, përjetimet e pacienteve që kanë nevojë për trajtim në këtë klinikë mund të jenë të ndryshme. Por jo të pakta janë rrëfimet si këto në vazhdim, e që tregojnë se një pjesë e personelit aty nuk e ka ndjeshmërinë dhe përkushtimin për punën që bën. Kjo shkon përtej të qenit apo jo profesionist. Ka të bëjë me Betimin e Hipokratit, e përtej kësaj të njerëzillëkut që edhe po të mos ishin mjekë do të duhej ta kishin.