Vështrime

Letër e hapur presidentit serb: Esëlloni votuesit tuaj për Kosovën

Jam i bindur se bashkëbiseduesit Tuaj nga Bashkimi Evropian dhe SHBA-ja e dinë se çfarë ndodhi në krahinën jugore serbe pas heqjes së dhunshme të autonomisë dhe pse shqiptarët e Kosovës nuk pranojnë asnjë formë të riintegrimit nën pushtetin e Serbisë… Propozimi iniciues për marrëveshjen për të cilën po negocioni buron nga Gjermania dhe Franca, shtetarët e të cilave dhanë shembullin e pajtimit të ndërsjellë dhe të kundërshtimit të nacionalizmit të popullit të tyre

Zoti President,

Po i përgjigjem ftesës Suaj për të marrë pjesë në shqyrtimin publik të situatës pas kërkesës, të cilën, me qëllim të arritjes së marrëveshjes për Kosovën, ua shtruan emisarët e Bashkimit Evropian dhe të SHBA-së. Besoj se mendimet e qytetarëve janë më të dobishme se duartrokitjet nënshtruese.