Vështrime

Kongresi i konspiracionit

Rritja e dhunës politike nuk kufizohet vetëm në Uashington, DC. Sipas Kleinfeld-it, protestat e armatosura në legjislaturat shtetërore u rritën me gati 20% midis 2020 dhe 2021, dhe pjesëmarrja nga grupet paraushtarake u rrit për 96%. Protestat “Stop the Steal” kanë më shumë se katër herë gjasa se demonstratat e tjera për të shfaqur aktorë të armatosur ose milici të paligjshme paraushtarake. Kjo përgjigje mbarëkombëtare nga ekstremistët e krahut të djathtë ndaj pretendimeve false për mashtrime zgjedhore flet vetë

Atlanta – Volteri ka paralajmëruar në mënyrë të famshme se kushdo që mund t’i bëjë njerëzit të besojnë absurditetet mund t’i bëjë ata të kryejnë mizori. Dy shekuj e gjysmë më vonë, një kryengritje në Kapitolin e SHBA-së nga ata që besuan gënjeshtrat e Donald Trumpit konfirmoi pikën e Volterit. Dhe tani, shumica e re republikane në Dhomën e Përfaqësuesve po bën gjithçka që mundet për të “përmbytur zonën” me më shumë absurditete.

Ekspozita A është “Nënkomiteti i Përzgjedhur për Armatizimin e Qeverisë Federale”, i cili supozohet se do të tregojë se si Partia Demokratike ka përdorur agjencitë federale për të persekutuar republikanët dhe mbështetësit e tyre. Trumpi ka hedhur prej kohësh akuza të tilla dhe tani përfaqësuesi, Jim Jordan i Ohajos, kryetar i nënkomitetit të ri, do të krijojë spektakël të “hetimit” të agjencive të zbatimit të ligjit dhe inteligjencës.