Vështrime

Një sakicë për bashkësinë ndërkombëtare

Përcjellja e kryetarëve shqiptarë të komunave me shumicë serbe me polici speciale rezultoi me plagosjen dhe lëndimin e 25 apo 30 ushtarëve të KFOR-it. Rezultoi edhe me ndezjen e veturave të mediumeve si dhe me demolimin shtazarak të tyre. Për fat të mirë, gazetarët në përgjithësi e kaluan pa pasoja fizike shfrenimin e urrejtjes së atyre që veten e quajnë paqësorë, të pafajshëm, të pambrojtur, të okupuar, etj, etj.

Nuk e di nëse e kemi të qartë se nga jemi nisur. Porse ajo që është evidente është se përderisa bashkësia ndërkombëtare do ta amnistojë Vuçiqin për secilën lëvizje të tijën, duke mos dashur ta trazojë “që të mos kthehet nga Rusia”, kur tashmë është i kthyer nga Rusia dhe me fare pak respekt për Evropën në përgjithësi, pos parave që mund t’i marrë nga ajo, qetësi këtu nuk do të ketë

Përcjellja e kryetarëve shqiptarë të komunave me shumicë serbe me polici speciale rezultoi me plagosjen dhe lëndimin e 25 apo 30 ushtarëve të KFOR-it. Rezultoi edhe me ndezjen e veturave të mediumeve si dhe me demolimin shtazarak të tyre. Për fat të mirë, gazetarët në përgjithësi e kaluan pa pasoja fizike shfrenimin e urrejtjes së atyre që veten e quajnë paqësorë, të pafajshëm, të pambrojtur, të okupuar, etj, etj.

Në kohën e okupimit të njëmendtë të Kosovës nga Serbia, neve na i mbyllën shkollat, institucionet shëndetësore, kulturore, informative, etj.. Na qitën në rrugë më shumë se 150 mijë vetave dhe na lanë pa rroga, e megjithatë, na ndiqnin për t’i paguar qiratë, rrymën, ujin dhe tatimet. Në kushtet e “okupimit” të shpallur nga serbët, ka 24 vjet që ata nuk paguajnë rrymë, të cilën ua paguajmë ne, nuk paguajnë ujë, nuk i paguajnë tatime shtetit të Kosovës.