Vështrime

Zgjedhjet pas kthesës

Përderisa palët në dialog trajtohen me kësi asimetrie, pra ku palët nuk trajtohen si të barabarta, do ta kemi vazhdimin e pafund të një procesi me të cilin do të hymë në zgjedhjet e radhës. E keqja është se përderisa Serbia do të vazhdojë të përkëdhelet dhe do të marrë miliarda investime të huaja, ne do të vazhdojmë ta sakatojmë buxhetin me subvencione që askujt nuk do t’ia ndryshojnë jetën substancialisht. Vetëm do të arrijnë ta mbufasin parazitizmin deri në pikën ku më askush nuk do të dojë të punojë. Sepse do t’i mungojë motivimi. Cilido qoftë ai

Në këtë kohë vitin e ardhshëm tashmë do të kemi datë për zgjedhjet e reja parlamentare, me kusht që kjo qeveri e kryen mandatin e plotë të marrë në mars të 2021-s.

Kjo aktualisht nënkupton se partitë politike tashmë i kanë nisur përgatitjet për fushatën zgjedhore të radhës: dikush me program politik dhe zgjedhje të brendshme, dikush me pozicionimin në Kuvend kundër votimit të gjithçkaje që propozohet nga Qeveria, e dikush me intensifikimin e tenderëve tash, ashtu që vitin që vjen të shihen bile disa rezultate nga punët publike qe tash dy vjet e gjysmë nuk janë askund.