Vështrime

Përralla me UNESCO-n

Ndërsa Kosova ende nuk ka qeveri dhe Ministria e Jashtme drejtohet nga një anonim që s’di të shkruajë shqip dhe shërbimi diplomatik prej vitesh është mbushur me «nxënës dhe nxënëse» të Henry Kissingerit të Akademisë Diplomatike të Suharekës, Serbia ka shpërndarë 27 emisarë nëpër botë për të lobuar kundër pranimit të Kosovës në UNESCO. Gjasat janë që Prishtina të mos kandidojë fare nga frika e dështimit si një vit më parë

Edhe pak ditë bëhen tre muaj prejse në Kosovë u mbajtën zgjedhjet parlamentare. Asnjë parti apo koalicion nuk arriti të fitonte aq vota, saqë të mundë të krijojë vetë Qeverinë e re. Që nga 11 qershori Kosova i ngjan një kafehaneje të madhe të intrigave politike. A i ke numrat? A i sigurove numrat? Ku këndon sonte Labi? Mes orës 23:00 dhe 24:00, pasi të kenë vallëzuar nusja me dhëndrin, Labi bën një pauzë – dhe atëherë mund ta nxjerrim jashtë, në «aborr t’restorantit» dhe t’ia themi disa fjalë.