Vështrime

Roli i tezeve në politikën e Beogradit

Ministri serb i Mbrojtjes ka blerë një banesë të shtrenjtë dhe thotë se paratë ia ka dhuruar një teze nga Kanadaja. Askush nuk i beson Aleksandar Vulinit, por drejtësia serbe rri duarkryq.

Të kesh një teze në Kanada. Një teze të zellshme, e cila punon pandërprerë dhe kursen para – dhe përherë është e gatshme të ndihmojë farefisin në atdheun e dikurshëm. Këtë dëshirë e kanë shumë njerëz në Serbi. Si shembull merret ministri i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin. Ai, siç është bërë e ditur javën që shkoi, ka blerë një banesë afër qytetit të vjetër të Beogradit – për gati 250 mijë euro. Kjo është shumë e madhe në Serbi, ku një ministër nuk fiton më shumë se 800 euro në muaj. Si e ka siguruar shumën e parave Vulini për të blerë banesën e tij? Këtë pyetje ia bëjnë vetes shumë njerëz në Serbi. Edhe Agjencia kundër Korrupsionit po interesohet për këtë rast.