Vështrime

Përtacia e një llafemadhi

Nuk zgjidhen problemet me retorikë. Këtë e tregon shembulli i Edi Ramës, dhe fjalimi i tij i mbajtur në vitin 2013 në Kuvendin e Kosovës. Çfarë ka ndryshuar nga atëherë? Dhe përse polemikat e tij të fundit me politikanë të Kosovës janë një zhvillim i mirë?

Javën që shkoi shpërtheu një polemikë e vogël mes Edi Ramës dhe Albin Kurtit. Kryeministri i Shqipërisë së pari i tha shefit të Qeverisë së Kosovës të ndahet nga pozicioni i deritanishëm sa i përket vijës kufitare me Malin e Zi. Ndoshta një kërkesë të tillë, faqe botës, nuk e ka pritur as Ramush Haradinaj. Rama ka mundur t’ia thotë këtë në takim, së paku, jo para mediave. Por ndoshta kalkulimi i Ramës ka qenë i menduar mirë: që para opinionit mbarëshqiptar ta poshtërojë liderin e AAK-së, duke i treguar se demarkacioni është një kauzë e rrejshme e tij. I mbetur në shi, Haradinaj belbëzoi disa fjalë pa ndonjë kuptim dhe konferenca për shtyp mbaroi.