Vështrime

Mirë se vini në epokën postfaktike

Me Donald Trumpin në Shtëpinë e Bardhë një gjë është e sigurt: asgjë s’do të jetë monotone

Një ditë janari 2017. Presidenti Donald Trump telefonon kryeministrin e Izraelit, e fton për vizitë në Washington, po atë ditë kur Qeveria në Tel-Aviv vendos të ndërtojë lagje të reja për kolonizatorë, me fjalë të tjera: sërish shpallet qëllimi të grabitet tokë palestineze. Gjatë fushatës elektorale Trump kishte premtuar se do ta zhvendoste Ambasadën e SHBA-ve nga Tel-Avivi në Jerusalem, të cilin e konsideron «kryeqytet të Izraelit». (Si ndryshon bota: presidenti i Kinës Xi Jingping hapur përkrahu pavarësinë e Palestinës, bazuar në kufijtë e vitit 1967 dhe me Jerusalemin Lindor si kryeqytet të këtij shteti).