Vështrime

Festë globale me zë nga Kosova

Futbolli shpesh është parë si mjet për të zëvendësuar luftën, për të zbutur rivalitetet ndërkombëtare, por kjo nuk vlen gjithaq për provincializmin ballkanik. E derisa të jetë kështu me fqinjët tanë, Kosova e shqiptarët do të përfaqësohen edhe nga këpucët e Xherdanit dhe eventualisht nga ndonjë flamur kombëtar apo i Kosovës, që do të shihen në tribuna e shpejt do të bëhet “top lajm”. Do të ketë edhe tifozë serbë me “shajkaçë” në krye. Këto i ka festa e futbollit, që kësaj here bëhet nën tingujt e zërit të këngëtares nga Kosova

Kupa e botës është festë dhe duhet shijuar. E tillë është edhe për optimistët e papërmirësueshëm që ndoshta kanë pritur të shohin Kosovën në ngjarjen më të madhe të futbollit që për pak ditë nis në Rusi, e edhe për komunitetin “anti-sportiv” që gjatë muajit të botërorit i bashkohet festës, qoftë duke parë një lojë diku në një ambient të hapur përmes ekranit gjigant.