Via Balcanica

Mali i Zi: Katundet malazeze

Mali i Zi: Katundet malazeze

Në pikën që kufizon Nikshiqin, Danillovgradin dhe Kollashinin gjendet bjeshka Llukavica. Edhe sot blegtorët verës aty ngritin katundet llukavicase, ku e presin vjeshtën. Njëri prej katundeve më të gjallë është ky Zagarasi, rrëzë majës së Zhurimit të Vogël.

“Ky është një katund shumë i bukur. Unë merrem me këtë punë prej kohësh dhe për mua kjo është jeta”, thotë blegtori Rajko Filipoviq.