Via Balcanica

Online Sarajevo Film Festival

Online Sarajevo Film Festival

Festivali më i rëndësishëm filmik i kësaj hapësire, “Sarajevo Film Festival”, këtë vit është mbajtur prej 14 deri më 21 gusht. Edicioni më i pazakonshëm i SFF-së deri më tash, në kryeqytetin e Bosnjë- Hercegovinës, u mbajt në formatin online për shkak të pandemisë së koronavirusit. Vetëm rreth dhjetë ditë para hapjes u hoq dorë nga projeksionet e planifikuara dhe nga zbavitjet e takimet e zakonshme me të famshmit nga bota e filmit. Që të mos ndodhë shuarja e plotë e magjisë së Festivalit, që Sarajevën e mbërthen çdo gusht, organizatorët në mënyrë simbolike e kanë vendosur tepihun e kuq para Teatrit Popullor.

“Mirë se vini në Sarajevo Film Festival. Welcome to Sarajevo Film Festival.