Via Balcanica

BeH: Audicioni

Shfaqja kulturore “Audicioni” është krijuar në dhjetor 1984, si pjesë e ushtrimeve të studentëve të vitit të dytë të aktrimit në Akademinë e Artit Skenik në Sarajevë. Për herë të parë është luajtur në skenën e hapur “Obala”. Detyra që quhej “Skica për personazh dhe imitim” ka prodhuar shfaqjen të cilën e kanë parë më shumë se 2.5 milionë njerëz. Asnjëri prej studentëve të atëhershëm, që tash janë aktorë të popullarizuar me karrierë të pasur, nuk kanë pritur që ushtrimet e tyre do të shndërrohen në projektin më të suksesshëm studentor të të gjitha kohëve në BeH.

"Mirëdita. Mirëdita."Majko Kjajeviq: "Mirëdita."