Politikani që synon postin e Merkelit kishte paralajmëruar dhunë në Ballkan nëse preken kufijtë e Kosovës

19 February 2020 08:16

Politikani gjerman, Norbert Roettgen, që po synon të marrë kryesimin e CDU-së, kishte paralajmëruar se nëse preken kufijtë mes Kosovës e Serbisë do të kishte dhunë në Ballkan. Qëndrimin e tij për Kosovën, gjermani e kishte paraqitur në një raport konfidencial për Këshillin Evropian për Marrëdhënie me Jashtë, raporton KTV-ja.

Norbert Roettgen, politikani gjerman që të martën e paraqiti kandidaturën për ta pasuar kancelaren Angela Merkel, para një viti kishte paralajmëruar për dhunë në rast të korrigjimit të kufijve të Kosovës.

Njeriu që synon postin e Merkelit në krye të CDU-së kishte qenë njëri prej hartuesve të raportit konfidencial për Këshillin Evropian për Marrëdhënie me Jashtë.

Raporti i 2018-s trajtonte debatin rreth ndryshimit të kufijve të Kosovës dhe ishte botuar në gazetën “Koha Ditore”.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Të ngjashme