Video

Në përvjetorin e vdekjes, ringjallet debati për trashëgiminë politike të Rugovës

1
 

Krerët e shumicës së partive politike e kanë përkujtuar ish-presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova, në 15-vjetorin e vdekjes së tij. Kontributi i Rugovës për shtetin e Kosovës u vlerësua lart, por u zgjua sërish debati rreth trashëgimisë politike të tij

Prishtinë, 21 janar - Me homazhe te varri, udhëheqësit e shumicës së partive të mëdha e kanë përkujtuar ish-presidentin Ibrahim Rugova, në pesëmbëdhjetë-vjetorin e vdekjes së tij. Në përvjetorin, i cili rastisi pak para fushatës zyrtare zgjedhore, liderët partiakë lartësuan figurën dhe punën e kryetarit të parë të LDK-së.

Por, sërish është ringjallur debati rreth trashëgimisë politike të Rugovës. Bashkëpunëtorja e dikurshme e Rugovës në LDK, Vjosa Osmani, tha se vepra e tij është udhërrëfyes për të.